Ahmet Hakan'dan Gezicilere Mısır dersleri!

"Gezi ruhu Mısır için ayağa kalkmalı" diyerek dikkat çeken Ahmet Hakan bugün de aldığı tepkileri köşesine taşıdı. Hakan, Geziciler için bir Mısır rehberi hazırladı...

GAZETECİLER.COM
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın Gezicilere yaptığı Mısır çağrısı ilginç yankılar alıyor. Dünkü yazısında "Gezi ruhu Mısır için ayağa kalkmalı" diyerek gündem olan Ahmet Hakan bugün de aldığı tepkileri

Gezi eylemlerinin ruhu gereği Mısır'da darbecilerin karşısına dikilmesi gerektiğini savunan Ahmet Hakan aldığı olumlu ve olumsuz tepkilere yanıt verdi. Mısır konusunda kafası karışık olan Gezicilere hayli net bir yol haritası hazırlayan Hakan, iki olay arasındaki farkları ve benzerlikleri sıraladı, acil eylem çağrısı yaptı, Gezicilerin Mısır sınavını geçmesi için yapması gerekenleri anlattı...

İşte Ahmet Hakan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

“GEZİ ruhu, Mısır’daki alçaklığa karşı ayağa kalkmalı” diye yazdım.

Olumlu, olumsuz tepkiler aldım.
Hem Gezi sempatizanlarından...
Hem Gezi karşıtlarından...
İşte o tepkilerden bazıları ve yanıtları:

*

-TEPKİ: Biz Mursi gibilere itiraz etmek için Gezi’deydik. Ne yani? Gezi ruhu, demokrasiyi katletmeye niyetli Mısır’ın şeriatçılarına mı destek çıkacak?
- YANIT: Hayır, böyle bir şey yapmayacak. Şöyle bir şey yapacak: Direnişe geçen sivil insanların üzerine tankla topla yürüyen alçakları protesto edecek. Bunu yapmak için “İhvan” yanlısı olmaya gerek yok, insanlık yanlısı olmak kâfidir. Bunu yapmak Mursi’ye destek olmak anlamına gelmez, insanlığa destek olmak anlamına gelir.

*

-TEPKİ: Gezi’deki protestoları boğmak için ellerinden geleni yapanların, Mısır için tepki göstermemizi istemelerindeki ikiyüzlülüğü görmüyor musun?
- YANIT: Görmem mi? Tabii ki görüyorum... Ama bir alçaklığa tepki gösterirken, o alçaklığa kimler nasıl tepki gösteriyor diye bakılmaz. Size ne başkalarının tepkilerinden, maksatlarından! Sizin ne yapacağınız bellidir: Varsa bir alçaklık, varsa bir haksızlık, sağına soluna bakmadan çıkarsın meydana... “Gezi” bu değil miydi?

*

-TEPKİ: Geziciler bunu yapmaz. Çünkü onlar İslam karşıtıdır.
-YANIT: İftira atmayalım. Ayıp etmeyelim... Geziciler İslam karşıtı falan değildir.

*

-TEPKİ: Mısır’dan bana ne? Ben kendi ülkeme bakarım.
-YANIT: İki dakika düşün: Türkiye’de sana zulmedilirken başka memleketlerden sadece ve sadece “Türkiye’den bana ne? Ben kendi ülkeme bakarım” tavrı yükselseydi... Hoşuna gider miydi?

*

-TEPKİ: Mursi’yi ABD getirdi... Neyin protestosu bu?
-YANIT: Kardeşim sen daha anlamadın mı: Yapılacak protesto Mursi’ye destek gösterisi olmayacak. Burnumuzun dibinde keklik gibi avlanan insanlara destek gösterisi olacak.

*

-TEPKİ: Gezi ruhu Mısır için ayağa kalktığında biber gazları, tazyikli sular, TOMA’lar da ayağa kalkacak mı?
-YANIT: Bilmem... Kalkmaz galiba. Hem kalksa kaç yazar? Gezi ruhu aldırır mı buna?

*

-TEPKİ: İktidar Mısır üzerinden bizim canımızı okuyacağının işaretlerini veriyor, Mısır ile Türkiye benzetmesiyle bize sopa sallıyor. Bu taktikler ortadayken Mısır için nasıl ayağa kalkarız?
- YANIT: Katliamlara karşı çıkılırken hesap kitap yapılmaz... Ayağa kalkılır, o kadar. Gayet spontan bir şekilde... Hatta içgüdüsel olarak... Ama size bir şey diyeyim mi: Ayağa kalkılırsa tüm o taktikler de iyot gibi açığa çıkar...

*

-TEPKİ: Bizim Gezi’de yaşadıklarımız ile Mısır’da yaşananlar arasında hiçbir benzerlik yok.
- YANIT: Sizin Mısır için ayağa kalkmanız için ille de Mısır’da yaşananlar ile Gezi’de yaşananların benzemesi mi gerekiyor? Eğer öyleyse alın size benzerlikler: Siz de camiye sığındınız, siz de meydandan dağıtıldınız, siz de kayıp verdiniz, siz de “destan yazan güvenlik güçleri” olgusuyla karşı karşıya kaldınız, size de terörist dendi, sizin hakkınızda da her türlü iftira atıldı, size karşı da baltacılar değilse bile palalılar çıktı... Hatta Mısır Devlet Televizyonu “Camide içki içtiler” yalanına bile başvurdu... Daha sayayım mı?

Yazının tamamı için

Abdulkadir Selvi: İmamoğlu’nun diploması iptal edilir mi Hadi Özışk canlı yayında bombayı patlattı: İmamoğlu dosyası raftan hiç inmedi Ahmet Hakan: Erdoğan’ın hak ettiği bir övgü Ali Karahasanoğlu: Hastayım hakim bey, duruşmayı erteleyin CHP'de Özgür Özel'den üçlü görüşme çıkışı! Hadi Özışık'tan dikkat çeken açıklamalar Salih Tuna: Bu silaha yenildin mi kazanamazsın