Ahmet Hakan'dan derin gondol düşünceleri...

Bir gondolun fiyatı kaç para acaba? Bir gondolcu günde kaç para kazanıyor acaba? Bir gondol en fazla ne kadar hız yapabiliyor?" diye düşüncelere dalan Ahmet Hakan neden "umarım etrafta Türk yoktur" dedi?

GAZETECİLER.COM - Venedik'e giden Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, tüm turistler gibi şehrin kanalları arasında gezinen gondollardan birine binerek derin düşüncelere gark oldu.

"Bir Venedik hatırası..."
başlıklı yazısında Gondolda tek başına mırıldandığım cümleleri köşesine taşıyan Ahmet Hakan "Umarım etrafta Türk yoktur." ile başladı, "Bir gondolun fiyatı kaç para acaba? Bir gondolcu günde kaç para kazanıyor acaba? Bir gondol en fazla ne kadar hız yapabiliyor?" gibi sorulara ulaştı.

İşte Ahmet Hakan'ın gondol sefasında aklına takılanlar:

 

-Umarım etrafta Türk yoktur. Eğer varsa... Gitti bizim karizma...
-Arya söylemesini iyi kıvıran gondolcudan “Huma Kuşu”nu söylemesini istesem mi acaba?
-Bu gondolun ilk beş dakikası gayet iyi... Ama sonra fena halde bezdirici.
-Tipik Türk soruları geçiyor beynimin kıvrımları arasından: Bir gondolun fiyatı kaç para acaba? Bir gondolcu günde kaç para kazanıyor acaba? Bir gondol en fazla ne kadar hız yapabiliyor?
-Hey gondolcu! “Aheste çek kürekleri mehtap uyanmasın/Bir âlem-i hayale dalan ab uyanmasın.”
-Bir gün işsiz kalırsam pazarda limon satmak yerine Venedik’te gondolcu olmak isterim.
-Gondola tek başına binmek, sinemaya tek başına gitmekten bile daha kötü.
-“Ama çok turistik bir olay” diye gondoldan uzak duranlara ifrit oluyorum. Mübarekler sanki Venedik Dükü’nün torunları... Peh!
-Şu Japonlara bak! Gondolda da sürekli fotoğraf çekiyorlar. Şeytan diyor al ellerinden makineleri, at Venedik kanallarının kirli sularına.
-Bizim Türkler gondolcu olsa... Kesin hemen tüplü bir motor taktırırlar gondollarına.