Ahmet Hakan Taraf'ın haberine nasıl bakıyor?

Ahmet Hakan bugün İzmir üstüne tartışma yaratacak şeyler yazmış, en sevdiği 10 Türk filmini listelemiş ve en önemlisi Taraf'ın 'Kafes eylem planı'...

GAZETECİLER.COM

Ahmet Hakan bugün yine daldan dala konmuş. İzmir üstüne tartışma yaratacak şeyler yazmış, en sevdiği 10 Türk filmini listelemiş ve en önemlisi Taraf'ın 'Kafes eylem planı' haberi karşısında gazetesinin sessizliğine rağmen bir iki satır karalamış. Gerçi karaladıkları da kendine ait değil, Sedat Ergin'den . Ama buna da şükür. Hürriyet'in haberi görmezden gelen tavrı yanında Hakan bir adım önde durmuş oldu en azından.

İyi ki Sedat Ergin var

TARAF Gazetesi bir haber patlattı:

Habere göre...

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda Ergenekon uzantısı bir örgütlenme varmış... Bu örgütlenme Türkiye’yi karıştırmak için planlar yapıyormuş... Cinayetler, katliamlar falan... Gayrimüslim vatandaşların evleri kundaklanacakmış.

Yani nereden baksanız dudak uçuklatıcı, dehşet verici bir plan bu...

Memleket ikiye bölündüğünden...

Bu müthiş haber, gereken yankıyı uyandırmadı.

Kimisi abartarak manşetlere çekti, kimisi de abartarak görmezlikten geldi.

Bu tür kaotik ortamlarda “güvenilir”, “sağduyu sahibi”, ”kılı kırk yaran” gazetecilere büyük ihtiyaç duyulur.

Sedat Ergin’in dün Hürriyet’te çıkan yazısı, Taraf’ın haberi karşısında nasıl bir tutum sergilenmesi gerektiğini bütün açıklığıyla ortaya koydu.

Ben okudum ve tavrımı şöyle belirledim:

“İddialar çok ciddi... Ama bu ciddi iddiaların boşlukta kalan tarafları da var... İşin doğrusunu öğrenmek için yargının bir an önce harekete geçmesi gerekir.”

Ne diyelim? Teşekkürler Sedat Ergin...