Ahmet Hakan: Ne tiyatrosu be! Sensin tiyatro

Ahmet Hakan darbe girişimi Erdoğan'ın senaryosu iddiasını dile getirenlere bugünkü yazısında tepki gösterdi.

15 Temmuz darbe girişimi milletin kahramanlığıyla atlatıldı. Uzun yıllar konuşulacak o kanlı geceye dair cevabı aranan sorular var.

İşte onlardan birisi de darbe girişiminin Erdoğan'ın kurgusu olduğu iddiası. Ahmet Hakan bugünkü köşesinde bu görüşü paylaşanlara tepki gösterdi.

- NE TİYATROSU: MİT’in beceriksizliği, Genelkurmay’dakilerin basiretsizliği falan ayrı şey... Olup bitenlerin “Tayyip Erdoğan’ın bir kurgusu olduğunu” söylemek ayrı şey... Sapla samanı karıştırmayın diyorum ve bir kez daha haykırıyorum: Ne tiyatrosu be! Sensin tiyatro!

- MISIR’DAN FARKIMIZ: Tahrir Meydanı’nda darbeyi destekleyenler, Rabia Meydanı’nda darbeye karşı çıkanlar vardı... Bizde böyle bir şey olmadı. Allah’a şükür.

 - DARBE MİZAHI: Bir arkadaşımdan geldi bu fotoğraf... “Fetullah Gülen pantolonumuza kadar sızmış” notuyla...

- HERKES BUNU KONUŞUYOR: Balyoz ve Ergenekon kumpaslarına maruz kalan subaylar var ya... Herkes bu subayların işbaşına getirilmesini istiyor.

- ERDOĞAN’IN CESARETİ: ABD’de darbe girişimi olsa... Obama’yı şak diye kaçırırlar ve kalabalık arasına asla sokmazlar. Erdoğan ise darbe girişiminin ertesi günü binlerce insanın arasında cenaze namazına katıldı.

- FUAT AVNİ: Darbe girişimi olmuş, generaller içeri tıkılmış, anlı şanlı isimler töhmet altında ama bizim ahali sadece “Fuat Avni”yi merak ediyor. “Gizem” çekiyor demek ki.

- BEKİR BOZDAĞ: Adamcağıza lakap falan taktılar ama darbe gecesi Meclis’te “Burayı terk etmeyelim, gerekirse ölelim” diyerek düşmanlarına bile “Helal olsun” dedirtti.

 - BİR DUVAR YAZISI: Al bak, burada da duvar yazısı var. Al bak, burada da bir yaratıcılık var.

- SIZINTI: Fetullahçıların 30 küsur yıl önce çıkardıkları derginin adı “Sızıntı”... Dergilerine koydukları isimle bile amaçlarını açık ediyorlar yani.

- MİT HABER VERMEDİ: AK Partili bir üst düzey yönetici aradı... Dediği şu: “MİT biz siyasilere darbe haberini vermedi ki... Yani aynı eskisi gibi... MİT yine habersiz bıraktı bizi.”