Ahmet Hakan Fehmi Koru'yu fıkra kahramanı yaptı!

Fehmi Koru'nun Cumhurbaşkanı Gül'ü temsilen Fethullah Gülen'i ziyaret etmesini tiye alan Ahmet Hakan Koru'yu hangi fıkra kahramanına benzetti?

GAZETECİLER.COM
Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın Fehmi Koru'nun yakasını bırakmıyor.  Koru'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Fethullah Gülen arasında "arabulucu" olarak ABD'ye gitmesi ve Gülen'in mektubunu getirmesi üzerine sert eleştiriler kaleme alan Ahmet Hakan eleştirilerine bugün de devam etti.

FIKRA KAHRAMANLARI SOLDA SIFIR KALIR!

Fehmi Koru'nun ortaya çıkan "arabuluculuk" faaliyetini nasıl izah edeceğini çok merak ettiğini söyleyen Ahmet Hakan, Koru'nun iki gündür yazdığı yazıları tiye aldı. Koru'yu bir fıkra kahramanına benzeten Hakan "Fehmi Koru, iki gündür yazdıklarıyla kendini öyle bir savunuyor ki... Fıkra kahramanları falan solda sıfır kalır." dedi.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Bir fıkra kahramanı olarak Fehmi Koru

MEŞHUR fıkradır:
Suçüstü yakalanan adamın teki mahkemede “Avukatımı isterim” demiş. Hâkim, “Suçüstü yakalanmışsın, avukatın ne diyecek ki?” diye sorunca “Ben de onu merak ediyorum” demiş.

“Cumhurbaşkanı/Başbakan/Fethullah Gülen” arasında posta güvercinliği yaptığı ortaya çıkan, ani “bir gazetecinin yapmaması gereken şeyi” yaptığı, inkâr edilemeyecek biçimde ortaya serilen gazeteci Fehmi Koru için “Dur bakalım, bu durumu nasıl açıklayacak” demiş, “Neyi merak ediyorsun? Adam suçüstü yakalandı... Ne yazabilir ki?” diyenlere de “İyi ya... Ben de onu merak ediyorum” diye yanıtlamıştım.

Fıkradaki adam, avukatının ne diyeceğiyle ilgili merakını giderebildi mi? Bilmiyoruz, bilmiyorum.
Ama ben, Fehmi Koru ile ilgili merakımı giderdim.
Fehmi Koru, iki gündür yazdıklarıyla kendini öyle bir savunuyor ki...
Fıkra kahramanları falan solda sıfır kalır.

AHMET HAKAN TÜM YAZILARI




İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Melih Altınok: Affı kaldırın Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti