Ahmet Hakan, Barlas'ı hangi Nazi'ye benzetti!

Ahmet Hakan'ın Mehmet Barlas'la polemiği bitmek bilmiyor. Hakan, Barlas için hayli sert bir yakıştırmada bulunmuş bugün...

GAZETECİLER.COM
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın Mehmet Barlas'la polemiği bitmek bilmiyor. Karşılıklı eleştirilerin 'arkası yarın diziler'i aratır hale getirdiği polemikte söz sırası bugün Hakan'daydı. Hakan, Barlas için hayli sert bir yakıştırmada bulunmuş.

Sabah yazarı Mehmet Barlas'ın her devrin iktidarına yakın olduğunu bu nedenle kendisine 'her devrin adamı' diyen Ahmet Hakan aldığı cevap üzerine bugün bir adım daha atmış ve Sabah yazarını ilginç bir 2. Dünya Savaşı karekterine benzetmiş. Nazilerin ünlü ismi Schindler'i anımsatan Hakan şöyle demiş: "...ben artık Barlas’a “Schindler Barlas” diyeceğim".

Schindler Barlas

YENİ öğrendim:
Meğer Mehmet Barlas’ın, 12 Eylül’de Kenan Evren’le kurduğu dostluk için süper bir gerekçesi varmış.
Diyormuş ki Barlas:
“Ben Kenan Evren’le dostluk kurarak, 12 Eylül döneminin bazı mağdurlarına yardım eli uzatabildim. Birçok kişiyi zulümden kurtardım.”
Bu gerekçeyi öğrenince...
Aklıma hemen Nazilere yakınlaşarak bazı Yahudileri Hitler zulmünden kurtaran Oscar Schindler adlı Alman geldi. Lakap takmayı sevmem ama ben artık Barlas’a “Schindler Barlas” diyeceğim.

Yazının tamamını okumak için