Ahmet Hakan artık anket diyene yürü git diyecek!

İnternete sızdırılan ses kayıtlarında Habertürk ve Fatih Altaylı'nın seçim anketlerinde oynama yaptığı iddilarını yorumlayan Ahmet Hakan'dan sert bir tepki geldi...

GAZETECİLER.COM
Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, internete sızdırılan ses kaydındaki seçim anketi manüplasyonu iddialarını yorumladığı yazısında günün en sert tepkilerinden birine imza attı.

ARTIK "ANKET" DİYENE "YÜRÜ GİT" DİYECEĞİM!

Fatih Altaylı ve Habertürk'ü zor durumda bırakan ses kayıtları sonrası anketlere olan inancını kaybettiğini yazan Ahmet Hakan "neresine el atsan dökülen bir ülkede, namuslu bir anket çalışmasının yapılmasına zerre kadar imkân ve ihtimal yoktur." dedi.

İşte Hakan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Ben artık
Herhangibir anket gördüğümde yüzümü buruşturup çalacağım yerlere o anketi.
Zerre kadar dikkate almayacağım.
"Bak, anketler ne diyor" falan diyene "Bir yürü git" diyeceğim.
"Ne yani? İstatistik bilimini inkâr mı ediyorsun" diye sorana "Evet, ediyorum, var mı diyeceğin?" diye yanıt vereceğim.

Ben artık "anket" denildiğinde... Ben artık "Falanca parti yüzde 50 bandında" denildiğinde...
Ben artık "Kamuoyunun nabzı şöyle atıyor" denildiğinde...
Sadece ve sadece yüzümü buruşturacağım.

Çünkü...
Çivisi çıkmış, neresine el atsan dökülen bir ülkede, namuslu bir anket çalışmasının yapılmasına zerre kadar imkân ve ihtimal yoktur.

AHMET HAKAN TÜM YAZILARI












İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru