Ahmet Hakan ‘Anında satarım’ lafını kim için dedi?

Ahmet Hakan “çarpıtma”, “cımbızlama”, “aradan cümle çekip bağlamından koparma” türü ahlaksızlıklara karşı söz konusu röportajdan bir bölümü köşesine taşıdı.

GAZETECİLER.COM -

"Haftada altı gün yazı yazan, bir gün röportaj yapan, iki gece televizyonda program yapan birinin, bir de değişik mecralarda açıklamalar yapması ne saçma!"
diye düşündüğünü itiraf eden Ahmet Hakan, bugün köşesinde Yeni Yüzyıl'da Esra Elönü ile yaptığı röportajdaki "Anında satarım" sözlerine açıklık getirdi.

"O röportajda kimler için ‘Anında satarım’ dedim" başlıklı yazısında Ahmet Hakan “çarpıtma”, “cımbızlama”, “aradan cümle çekip bağlamından koparma” türü ahlaksızlıklara karşı söz konusu röportajdan bir bölümü köşesine taşıdı.

İşte Ahmet Hakan'ın yazdıklarından dikkat çeken bölümler:

“Yeni Yüzyıl” adlı eli yüzü düzgün yeni bir gazetenin basın hayatımıza girmesi ve bu gazetenin yeni elemanı Esra Elönü’nün sevgi dolu ısrarları karşısında “Prensip bir kere delinirse bir şey olmaz” dedim. Ve Yeni Yüzyıl’a verdim  bir röportaj.

Son zamanlarda “çarpıtma”, “cımbızlama”, “aradan cümle çekip bağlamından koparma” türü ahlaksızlıklar alanında bayağı uzmanlaşan bazı tipler, bu röportajda sorulan bazı sorulara verdiğim yanıtlar üzerinde tepinmeye başladılar.


Bu tepinmeleri boşa çıkarmak adına... O röportajdan bazı bölümleri aktarmak farz oldu:


-ESRA ELÖNÜ: Niye bu kadar kolay adam satmaca oynuyorsun? Önce Demirtaş, Sonra Kılıçdaroğlu, Bahçeli...
-AHMET HAKAN: Ben günlük siyaset yazıyorum... Demirtaş mı söz konusu? Çok parlak, çok zekice bir çıkış yapıyorsa övüyorum. Yapamıyorsa eleştiriyorum. Bahçeli için de geçerli bu... Kılıçdaroğlu için de... Buna “adam satma” denebilirse... Evet, satıyorum. Hakiki gazeteciler, adam satanlardır. Daha doğrusu: Hakiki gazeteciler, satmak ya da almak gibi tabirlerle nitelenemeyecek ilişkiler kurarlar siyasetçilerle... Benim siyasetçilerle ilişkim böyle bir ilişkidir. Ben 40 yıl aynı kişiyi öven ya da 40 yıl aynı kişiyi yeren eski tip gazetecilerden değilim... Kimsenin adamı değilim. Kimsenin goygoycusu da değilim. Kimseye verilmiş bir sözüm yok. Kimseyle ahitleşmedim. Dolayısıyla siyasetçilere şöyle seslenmek istiyorum: Sakın bana güvenmeyin, anında satarım.


-ESRA ELÖNÜ: Aydın Doğan sence pişman mı? Yoksa paçayı mı kurtarmaya çalışıyor.
-AHMET HAKAN: Bugün bu ülkede böyle bir sorunun soruluyor olabilmesi bile demokrasimiz açısından, hukuk sistemimiz açısından ne kadar kötü durumda olduğumuzun bir göstergesi... Eğer biz bir demokrasi isek... Neden pişman olsun ki? Eğer biz bir hukuk devleti isek... Neden paçayı kurtarmaya çalışsın ki?

AHMET HAKAN'IN KÖŞESİNİN TAMAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ