Ahmet Çakar nasıl bir genelkurmay istiyor?

Kanaltürk'ün ateşli tartışma programı 'Ters Cephe' şiddetli polemiklere sahne oluyor. Programın sürprizi Ahmet Çakar oldu.

GAZETECİLER.COM
Kanaltürk'ün ateşli tartışma programı 'Ters Cephe' şiddetli polemiklere sahne oluyor. P
rogramın sürprizi Ahmet Çakar oldu.

Taraf
yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli, gazeteci Fikri Akyüz ve stratejist Ümit Özdağ'ın katıldığı programda gündemin önemli başlıkları tartışıldı. Ama programın sürprizi Ahmet Çakar oldu.

Diyarbakırspor'un son iki maçında yaşanan olayları tartışan Ters Cephe katılımcıları 'bir bilene danışalım' dedi ve ünlü yorumcu, eski hakem Ahmet Çakar'la telefonla canlı yayın bağlantısı kurdu.


Ahmet Çakar
ise konuyu hakem hatasına bağlayarak tartışmayı bir anda 'Telegol' formatına soktu. Ama Rasim Ozan ve Ümit Zileli'nin müdahelesi ile konu Türk sporundaki Ergenekon örgütlenmesine geldi. Çakar'ın görüşleri istendi.

Ahmet Çakar:  Türk futbolunda eskiden mafyavari bazı örgütlenmeler vardı. Ama bunlar parasal çıkarları amaçladılar genelde. Etnik kimlik yada siyasi içerikli bir yapıdan ziyade mafyavari örgütlenmelerdi.

AHMET ÇAKAR NASIL BİR GENELKURMAY BAŞKANI İSTİYOR?

Taraf
yazarı Rasim Ozan'ın Çakar'a sorduğu bir soru ise hayli ilginç diyaloglara sahne oldu. Çakar ilk defa siyasi bir tartışma programında fikirlerini ifade etti.

Rasim Ozan: Hocam bir şey sormak istiyorum. Merak ettiğim için saruyorum. Meslektaşınız Erman Toroğlu,
'Kodum mu oturtan bir Genelkurmay Başkanı istiyorum' demişti. Siz de böyle mi düşünüyorsunuz?

Ahmet Çakar: 'Kodum mu oturtan bir Genelkurmay Başkanı istiyorum' demek bir ruh halini ifade ediyor. Ben her şeyi kanun ve nizama uygun yapan yetkililer istiyorum. Sadece Genelkurmay Başkanı için değil, bütün yetkililer için 'kodu mu oturtan' değil, her şeyi hukuka uygun yapan insanlar isterim.