Ahmet Altan'ın PKK'ya önerisi

Taraf'ın Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan bu kez farklı bir yol denedi ve PKK'ya bir öneri sundu.

GAZETECİLER.COM - Haftalardır "Türkiye kan gölüne dönecek" uyarısı yapan Ahmet Altan, bu kez bir öneriyle karşımızda...
Önerisi öncelikle terör örgütü PKK'ya...
Devamında da hükümete...

Diyor ki:

"Biliyorum benim sözümü kimse dinlemez ama birçok insanın aklından geçen bir önerim var"...

Öneri ne derseniz?
Şöyle devam ediyor Altan:

ATEŞKES İLAN EDİLSİN

"Eylül'de anayasa görüşmeleri başlıyor, PKK hemen saldırılarını durdurup "ateşkes" ilan etsin, devlet de operasyonları ve bombardımanı durdursun.
Devlet şu anda güçlü görünüyor ama böyle bombardımanlarla Kürt meselesi çözülmüyor, PKK'yı ezmenin Kürtlerin içinde bir yara açtığını, PKK'yı desteklemeyenlerin dahi kendilerini yenilmiş hissettiklerini, bir zorbalığa esir düştükleri duygusuna kapıldıklarını unutmamak gerek. PKK'yı yenseniz bile milyonlarca kalbi kırık Kürt'ün yaşadığı bir toplumda gerçek bir barış ve huzur olmaz.

ETKİLİ İNSANLAR ÇAĞRI YAPSIN

Yeni anayasaya ve yeni bir toplum oluşturmaya bir şans verilsin, benden daha etkili olacak insanlar silahların derhal susması için bir çağrıda bulunsun, BDP'nin de katılımıyla yeni bir anayasa yapılsın. İnanın hayatın gerçeği herkese bunu emrediyor.

KADDAFİLEŞMEDEN ÇÖZELİM

PKK da, hükümet de bu öneriye aldırmayabilir, kendilerini güçlü sanmanın körlüğüne kapılabilirler, gözlerinin önündeki gerçeği gözden kaçırabilirler.
Çok insan ölür ve herkes kaybeder. Bu işi Kaddafileşmeden çözelim, çözüm için hâlâ vakit var, bir iki adım sonra isteseniz de çözemeyeceğiniz bir noktaya geleceğiz ve bedeli hepimiz için çok ağır olacak.


Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor