Ahmet Altan'dan 'Yeni Medya'ya şok!

"Paşa kükredi" gazeteciliğinden, "Recep Tayyip Erdoğan kükredi" gazeteciliğine geçiş yapıyoruz.

GAZETECİLER.COM - Ahmet Altan daha öncede "iktidara yakın" medyayı eleştirmişti ancak bu kez yazısı kelimenin tam anlamıyla zehir zemberek...
"Paşa kükredi" gazeteciliğinden "Recep Tayyip Erdoğan kükredi" gazeteciliğine geçiş yapılıyor" dedi...
"Başbakan'ın medyasının "biz galip geldik, artık istediğimiz gibi saçmalarız, kutsal liderimizin her hatasını alkışlarız" mantığında olduğunu iddia etti.

BAŞBAKAN'IN GAZETECİLERİ

İşte yazısından bölümler:

"Bizim medyada yeni bir kadro açıldı anlaşılan.
"Başbakan'ın gazetecileri" kadrosu.
"Paşa kükredi" gazeteciliğinden, "Recep Tayyip Erdoğan kükredi" gazeteciliğine geçiş yapıyoruz. Bu "Başbakan'ın gazetecilerine" göre Başbakan Erdoğan ne yaparsa muhteşem yapar.
Başbakan'a elleşmeyin, eleştirmeyin, laf söylemeyin.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Erdoğan askerle mi çatıştı, "Dik durdu, askeri geriletti", Başbakan iki gün sonra aynı askerle mi anlaştı, "Başbakan gereğini yaptı". İki gün önce niye çatıştı, iki gün sonra niye anlaştı? Bu yeni "komuta kademesi" ile Başbakan birlikte çalışacağı için bu kadro "Başbakan'ın takımı" imiş, onun için "yeni kadronun" istediklerini yapması çok doğruymuş. Daha geçen gün YAŞ toplantısında Başbakan'ın aynı masaya oturduğu "yeni takımından" bir orgeneral için mahkeme "yakalama" kararı çıkarttı. (...)
Ne olacak şimdi?
Başbakan, bir paket sigara alıp "takım arkadaşını" ziyarete mi yollanacak?

BALIK SÜRÜSÜ GİBİ BAŞBAKANIN PEŞİNDE

Bizim başbakan fazla pragmatik.
Hadi diyelim ki o bir siyasetçidir, suda balık gibi âni manevralarla bir o yana, bir bu yana hamle eder, peki medyaya ne oluyor?
Bizim köşe yazarları da mı pragmatik?
Hep birlikte balık sürüsü gibi Başbakan ne yana dönerse onlar da o yana mı dönecek?
Eğer öyle yaparlarsa, kim Başbakan'a "birde düz git kardeşim" diyecek?
Kim eleştirecek Başbakan'ı?
Kim "tutarlı" davranmasını isteyecek?

İSTEDİĞİMİZ GİBİ SAÇLAMALARIZ
(...)
Başbakan'ın medyasının "biz galip geldik, artık istediğimiz gibi saçmalarız, kutsal liderimizin her hatasını alkışlarız" anlayışı bir yarar getirmez kimseye.
Kendilerine benzemeyenleri "gettolara" sürme hayallerinin kibrine ve Başbakan'ın her yaptığını alkışlama dalkavukluğunun rahatlığına kaptırırlarsa kendilerini, hep beraber kaybederiz.
Türkiye, kimsenin "tek başına" galip gelemeyeceği bir ülke, biri kendine benzemeyenleri "mağlup" kendini de "galip" hissetmeye başladığında bilin ki hep birlikte kaybetmeye doğru gidiyoruz.




Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor