Ahmet Altan'dan 'hatadan dönün' çıkışı

Ahmet Altan Cumhurbaşkanı’yla başbakan yardımcısını bile “endişelendiren” bir durum öyle uzun süre sessizlikle sürdürülemez diye yazdı

Taraf Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, bugün köşesinde "Bir yanımızda heyula gibi Ergenekon duruyor, bir yanımızda Ahmet Şık skandalı" dedi ve "henüz basılmamış bir kitaba yayın yasağı getirilmesini içine sindirebilecek birini bulmak zordur Ergenekon karşıtları arasında" cümlesiyle devam etti.

Arınç'ın bile “endişeli” olduğunu söylediğini hatılatan Altan "Belli ki hepimiz gibi Arınç da olup bitenin ne olduğunu anlayamıyor." dedi ve şöyle devam etti:

"Söylenen, polisin Ahmet Şık’ın “daha sonradan eklenmiş” sayfalarını bulup, o sayfaları yazdıranı yakalamak istediği.

Eğer doğru anladıysak, “teori” buysa, o zaman da sormak gerek, Ahmet Şık’a o sayfaları yazdıran biri varsa ve siz onu bulursanız, bulduğunuz isim Ergenekon davası için çok büyük bir aşama kaydedilmesine mi yol açacak?

Danıştay cinayetini, Zirve katliamını bile bir anda gündemden düşürecek kadar büyük bir skandalı göze alabilmek için, bu cinayetlerden daha büyük bir “kanıta” ya da suçluya ulaşmayı ummak gerek çünkü.

Polis ve savcı, gerçekten o kitabın arkasında, Zirve katliamını gerçekleştirenlerden bile daha tehlikeli birilerinin bulunduğuna mı inanıyor?

Mantıken buna inanıyor olmaları gerekiyor.

(...) Ergenekon davasındaki büyük ilerlemelerle, tam o noktaya yaklaşıyoruz sanırken karşılaştığımız Şık olayı, ümitleri ümitsizliğe çevirdi.

Böyle bir ümitsizlik en fazla Ergenekon’a ve onu destekleyenlere yarar.

Ahmet Şık olayında bir hata yapıldıysa, ki şu andaki görüntüsüyle bu büyük bir hataya benziyor, buna son verip hatadan dönmek, yok, bu olayın arkasında kimsenin bilmediği “büyük” bir plan varsa onu da açıklamak gerek.

Cumhurbaşkanı’yla başbakan yardımcısını bile “endişelendiren” bir durum öyle uzun süre sessizlikle sürdürülemez.

Bu sessizlik, Ergenekoncuların arkasına saklanacağı bir karanlığa dönüşmek üzere çünkü.