Ahmet Altan Suriye'yi işaret etti

Altan artık bu olanlara "terör" demiyor... Adını "savaş" olarak ilan ediyor. İşaret ettiği adres ise Suriye...

GAZETECİLER.COM - PKK neden böyle kanlı bir eyleme imza attı?
Müzakere aşamasında gelen bu saldırı neyin nesi?

Kandil'den gelen Karayılan'ın mektuplarını gazetesinde yayınlayan Taraf'ın Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, bugün hayal kırıklığını yansıtan bir manşet atmış gazetesine...
Sitem eder gibi...
"İnanmıştık ama öyle değilmişsiniz" serzenişinde bulunur gibi...

Taraf'ın manşeti gibi Taraf'ın tepe yöneticisi de Ahmet Altan'ın yazısı da ilginç... Altan, herkesin merak ettiği soruların peşine düşmüş. PKK'nın bu saldırısının gerekçesini irdelemiş.
İşaret ettiği yer Suriye...
PKK'yı da Suriye olan "ballı-börekli" muhabbetleri nedeniyle vuruyor.
Diyor ki:

PKK SURİYE'YE NİYE TEPKİ GÖSTERMİYOR

"Doğrusu ya, Kürt Arap demeden kendi halkını katleden, Kürtlerin vatandaşlığını bile zor bela tanıyan Suriye'nin diktatörüyle böyle ballı börekli olup, diktatöre karşı çıktı diye Suriyeli Kürt liderleri bile suçlayan bir örgütün, demokrasi ve Kürt hakları konusunda çok "hassas" olduğuna inanmak kolay değil.

Suriye'de hiç demokrasi ve Kürt sorunu yok ama Türkiye'de "iç savaş" çıkarılmasını gerektirecek kadar büyük bir demokrasi ve Kürt sorunu var, öyle mi?
Bunu söyleyenin samimiyetine ben inanmam, isteyen inansın.

BU ÇELİŞKİ AÇIKLANABİLİR Mİ?

Özerklik, anadilde eğitim, Apo'nun serbest kalması konularının da masada olduğu bir müzakere aşamasında "hükümet yeterince içten davranmadı" deyip iç savaş arayacaksın ama Kürtlere vatandaşlığını bile vermeyen, Kürt liderleri katleden Suriye'nin diktatörüyle hiç sorunun olmayacak.
Bu çelişkiyi açıklayabilecek kimse var mı?

PKK SİLAHLI YÖNETECİĞİ TOPRAK İSTİYOR

Bence PKK "silahlı güçleriyle yönetebileceği" ve iktidarı da demokrasiyle değil silahla alabileceği bir toprak parçası istiyor. Bunu kendi gücüyle alamayacağını biliyor, savaşı şiddetlendirip Kürt halkını da savaşa dâhil ederek bunu elde edebileceğini umuyor.

AYRILIKÇI PARTİLERİ SERBEST BIRAKALIM

Karşılaştığımız bu tabloyu PKK'yla çözmek çok mümkün gözükmüyor, doğrudan Kürt halkına gitmek lazım. Bence, terör yasasını süratle değiştirip, "ayrılıkçı partiyi" de serbest bırakmak gerekiyor. Kürtler ayrılmak istiyorsa zaten onları silahla tutacak bir güç yeryüzünde yok, eğer ayrılmak istemiyorlarsa da onlar adına savaştığını söyleyen PKK'nın elindeki bütün bahaneler biter, gerçeği hep birlikte görürüz.


Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor