Ahmet Altan Kürtler için Erdoğan'a çattı

Şiddetin şehveti bu, değil mi? Çözmek değil "yenmek" istiyorsunuz.

GAZETECİLER.COM - Dün "Kürtlere ayrılık kararı alabilmelerinin" yolunun açılmasını savunan Ahmet Altan, bugün de hükümete yükleniyor.
Hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var...

PKK'nın şiddet politikasını mazur gören Altan, hükümetin aynı şekilde karşılık vermesini sert bir dille eleştiriyor.
Diyor ki:
"Devlet, kendini PKK ile eşitlediği, politikalarını PKK'ya endekslediği, "o yaptı, ben de yapacağım" deyip şiddeti arttırdığı sürece bu iş çözümlenmez."

KÜRTLER'E AYRIMCILIK HAKKI

Peki Ahmet Altan'a göre bu mesele nasıl çözülecek. Murat Karayılan'ın "istediği toprakları" vererek mi? Ahmet Altan dünkü görüşlerini bu kez şu cümlelerle yineliyor:

"Kürt meselesi, "demokratikleşme ve özgürleşme" olmadan, Kürtlerin eşitliği kabul edilmeden, hatta bana sorarsanız "ayrımcılığın" siyasi bir görüş olması yasallaşmadan öyle kolayından çözümlenmez. Bu sorunu çözmedikçe istediğiniz kadar PKK'lı öldürün, istediğiniz kadar profesörü, yazarı, belediye başkanını, siyasetçiyi yakalayıp hapse atın meseleyi çözemezsiniz. "

BU ÜLKEYİ PKK MI YÖNETİYOR?

9 yıldır iktidarda olan hükümetin Kürt meselesini çözmek için adım atmadığını savunan Ahmet Altan, PKK'nın artırdığı şiddetin faturasını da hükümete çıkartıyor. Yazısında iktidara karşı şu mantığı geliştiriyor:

"Şiddeti arttırmanın nedeni olarak "PKK'nın şiddeti arttırması" gösteriliyor, "o yaptı, biz de yapıyoruz", peki, bütün politikanızı PKK'nın yaptıklarına endeksliyorsanız, "demokratikleşme" için de PKK'nın demokratikleşmesini mi bekleyeceksiniz? Ülkenin bütün politikalarını PKK'nın yaptıkları belirtiyorsa, bu ülkeyi kim yönetiyor, PKK mı hükümet mi?  Bu hükümet, PKK'dan bağımsız bir politika belirlemekten aciz mi? "

ŞİDDET ŞEHVETİ

Kürtler'in anadil eğitimi için hükümetin adım atmasını isteyen Altan, yazısını şöyle noktalıyor:

Almanya'da "anadilimizden vazgeçmeyiz" diye kükreyen Başbakan neden Türklerin anadili için gösterdiği bu sahiplenmeyi Kürtlerin anadili için göstermiyor?
(...) Şiddetin şehveti bu, değil mi?
Çözmek değil "yenmek" istiyorsunuz.
Ama tarih size şunu söylüyor eğer dinlerseniz, "yendikçe yenilirsiniz".


Fatih Altaylı'dan Serhat Akın iddiası: Fenerbahçeli iki yöneticinin adları öne çıkıyor