Ahmet Altan dindar dinsiz demedi bombaladı

Ahmet Altan'ın kurşun gibi satırları bu kez medyayı hedef aldı. Köpek eniği benzetmesi yaptığı medyaya verdi veriştirdi.

GAZETECİLER.COM - Medya bu haberi niye görmüyor?
Dindarı da diyor dinsizi de...
Taraf dışında bu habere rağbet eden yok!
Ahmet Altan'ın isyanı bu kez medyada...
Verip veriştirmiş.
Ne iktidar medyasını bırakmış ne merkezini...

Mevzu da kamu ihalelerinde ortaya çıkan yolsuzluk dosyası... Eski parayla bir katrilyon yeni parayla bir milyar liralık bir yolsuzluk bu... Yüz devlet ihalesinde soygun yapılmış. Ancak medyada bu habere dair tek satır yer almıyor.

Diyor ki Ahmet Altan da;

"Bu ülkede medya denen garabet neden köpek eniği gibi "korkuyorum, korkuyorum" diye iktidarın ayakları dibinde yuvarlanıp duruyor, çünkü onlar da bu paradan pay almak istiyorlar. Ortada, halktan topladığın ama halkın denetlemesine izin vermediğin büyük bir para olduğunda her şey çarpılır. "

AK Parti döneminde "ihale" yasasının tam 18 kez değiştiğini hatırlatan Ahmet Altan, iktidarın AB kriterlerinde ihale şartlarını kabul etmemek için manevra üstüna manevra yaptığını söylüyor. Ardından da lafı Erdoğan'ın "dindar nesil" sözüne getiriyor ve şöyle yazıyor;

O DİNDARLARI GÖRÜYORUZ

"Bizim gazeteyi okumayan milyonlarca insan şu anda yüz ihalede vurgun yapıldığı konusunda en küçük bir fikre sahip değil.
Ortak bir sessizlikle soyuluyorlar.

Dindarı dinsizi de hiç fark etmiyor, hepsi susuyor, Erdoğan "dindar nesil yetiştirmek" istiyor ama o dindarları görüyoruz işte, ağızlarını bile açmıyorlar soygun haberleri karşısında, bizim dindar ya da dinsiz nesillere değil, özgür ve şeffaf bir ortamda yetişmiş "dürüst" nesillere ihtiyacımız var bence.

Dindarımız bol da dürüstümüz pek yok nedense.
"Bütün dindarlar dürüsttür" diyen biri varsa bana medyada Uludere'ye ve ihale yolsuzluklarına karşı çıkan, gerçeklerin aydınlatılmasını isteyen "dindar" yazarlar göstersin.
Bu sistem fersudeleşmiş.