Ahmet Altan çok konuşulacak Denktaş yazısı

Ahmet Altan'dan gelen yazı günün en çok konuşulacak satırlarını barındırıyor.

GAZETECİLER.COM - Dün Ahmet Hakan yazmıştı;
"Rauf Denktaş, ciddi bir hastalık geçirmeseydi, “milli dava önderi” falan denilmeyecek belki de Ergenekon’dan tutuklanacaktı. Çünkü rahmetli, bugün Ergenekon’dan içeride olanlarla aynı dalga boyundandı."

Bugün de Taraf'ın tepe ismi Ahmet Altan aynı şeyi söylüyor;
"Denktaş, Ergenekoncularla aynı zihniyetteydi"...

"Ölülerinizi hayırla yad ediniz" sözünü hatırlamış olsa da Ahmet Altan, Denktaş'a karşı duyduğu alerjiyi dışarı vurmaktan kaçınmamış.
Demiş ki;

ERGENEKONCU...

"Kıbrıs’ın Türk kesiminin bir kontrgerilla merkezi olmasında, oranın uyuşturucu ve silah kaçakçılığının odağına oturmasında, hesabı sorulmayan cinayetlere sahne olmasında da vebali büyüktür.

Denktaş’ın Türkiye’deki müttefikleri bugün Ergenekon’dan yargılanıyor.

Ama biz bir bakıyoruz, televizyonlar günlerdir Denktaş güzellemeleriyle dolu, bir bakıyoruz AKP iktidarı Kıbrıs’a en büyük kötülüğü yapan anlayışın temsilcisinin cenazesine en üst düzeyden katılıyor, bir bakıyoruz resmî demeçlerle Denktaş anlayışı kutsallaştırılıyor. AKP, iktidarının ilk yıllarında haklı bir biçimde mücadele ettiği Denktaş zihniyetiyle bugün barışıyor, bu anlayışı yüceltiyor, bu anlayışı yeniden diriltiyor.

Denktaş zihniyeti AKP iktidarı için bu kadar değerli bir zihniyetse, Ergenekon sanıkları niye hapiste yatıyor? Onlar da aynı zihniyetin ve aynı eylemlerin insanları.

HRANT'I ÖLDÜRDÜLER

Nasıl bir trajik kaderdir ki Denktaş’ın ve zihniyetinin yeniden diriltildiği gün Hrant Dink de yeniden öldürüldü.

(...) AKP, kendi iktidarında öldürülen Dink’in cinayetini aydınlatmak için kılını kıpırdatmadı, delillerin toplanabilmesi için devlet örgütlerini harekete geçirmedi.

Cinayetin üstünün örtülmesinde işbirliği yaptı. Sonunda cinayet davası iki “suçluyla” kapatıldı. Rakel Dink, mahkemenin kapısında yaşlı gözleriyle kaldı. Kocasının bir kere daha öldürüldüğüne tanıklık etti. Denktaş’ı diriltenler Hrant’ı öldürdüler.

AKP, AKP'Yİ ÖLDÜRÜYOR

(...) AKP’nin 12 Eylül referandumundan önce yaptıklarını, söylediklerini hatırlıyorum, bir de şimdiki haline bakıyorum, o sistemle aslanlar gibi dövüşen parti, o özgürlüğü evrensel boyutlara genişleteceğini söyleyen müthiş parti, Denktaş’ın ve onun zihniyetinin peşine takılmış şimdi, Denktaş zihniyetini göklere çıkarıyor, Hrant’ın cinayetini örtüyor, Uludere katliamıyla ilgili ağzını açmıyor, ölülerin peşine düşüyor.

Ve, büyük bir siyasi cinayet işliyor.

AKP, AKP’yi öldürüyor.