Abdülkadir Selvi'den MİT tırları iddiası!

Yeni Şafak yazarı ve Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi “TSK 2 yıl sonra Suriye’ye girmek zorunda kalabilir” diye yazdı.

GAZETECİLER.COM
Abdülkadir Selvi, Suriye'giden MİT tırlarının yarattığı gündemi yorumladığı yazısında 17 Aralık öncesi yüzlerce tırın sınırı geçtiğini ama bunun hiç bir soruna yol açmadığını söyledi.

YÜZLERCE TIR VE 200 MİLYON DOLAR

Her ne olduysa 17 Aralık oparasyonundan sonra olduğunu vurgulayan Selvi "2011 yılı Nisan ayından bu yana Suriye’ye yüzlerce tır gitmiş ve 200 milyon dolar harcanmış. Şimdi soru şu; 17 Aralık’a kadar 3 yıl içinde yüzlerce tır giderken sorun çıkmıyordu da 17 Aralık’tan sonra neden sorun oldu." dedi.

TSK İKİ YIL SONRA SURİYE'YE GİREBİLİR

Selvi Türkiye'nin Suriye politikasında böyle sevkiyatlar  yapmak zorunda olduğunu savunan Selvi aksi taktirde olacakları şöyle özetledi:

 "Türkiye, Suriye içinde kendine yakın gruplarla bu önlemleri almazsa. 2 yıl sonra Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’ye girmek zorunda kalabilir."

İşte Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm:

Brüksel yolunda en önemli gündem maddemiz MİT’e ait tırlara karşı yapılan operasyondu.

Bir devlet kendi operasyonlarını deşifre eder mi. Bu operasyonların Cenevre-2 ile irtibatı var mı?

Bu soruların yanıtını aradık.

2011 yılı Nisan ayında MİT, Genelkurmay ve Dışişleri, Suriye konusunda ortak bir çalışma yapmış.

Mülteci akınını önlemek için Suriye’nin içinde bölgeler oluşturulması ve buralara yardım edilmesi kararı alınmış. Bu karar kapsamında 2011 yılı Nisan ayından bu yana Suriye’ye yüzlerce tır gitmiş ve 200 milyon dolar harcanmış.

Şimdi soru şu; 17 Aralık’a kadar 3 yıl içinde yüzlerce tır giderken sorun çıkmıyordu da 17 Aralık’tan sonra neden sorun oldu.

Bu aktaracağım ise soru değil, kaygı.

Eğer Türkiye, Suriye içinde kendine yakın gruplarla bu önlemleri almazsa. 2 yıl sonra Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’ye girmek zorunda kalabilir.’

PKK saldırıları nedeniyle yıllarca Irak’a sınır ötesi operasyon düzenlenmek zorunda kalmadık mı?”

ABDÜLKADİR SELVİ TÜM YAZILARI
İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Melih Altınok: Affı kaldırın Ali Karahasanoğlu: Erdoğan yerine Kılıçdaroğlu olsa, o konuşmayı yapabilir miydi? Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti