A Haber ekibi Arakan'daki dramı anlattı...

A Haber ekibi Myanmar'daki dramı başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya bildirdi, görüntüledi ve sağ salim Türkiye'ye döndüler.

GAZETECİLER.COM
Myanmar'daki insanlık dramını yerinde gören A Haber editörü Fatih Er ve kameraman Tufan Güzelgün, Arakanlı Müslümanların trajedisini dile getirmekte zorluk yaşadılar. A Haber ekibi, Arakanlı Müslümanların uğradığı baskıları tanık oldukları olaylarla anlattılar.

İLK KEZ HABER YAZARKEN AĞLADIM

Fatih Er "15 yıldır bu meslekteyim bir çok sorunlu bölgeye gittim ama hayatımda böyle bir şey görmedim. ilk kez haber çekerken, haberi montajlarken ve haberi yazarken ağladım" diyerek bölgede yaşananların boyutlarını özetledi.

BUDİST ASKERLER SİZİ GÖRDÜĞÜ ANDA KAFANIZA SIKARLAR

"Arakan bölgesinde kalmamız mümkün değildi, o kadar farklı bir bölgeki dünyanın diğer coğrafyasına benzemiyordu. Uzun süre bataklıktan yürüdük, bir sandala bindik bizi 1-1,5 saat kürek çekerek o bölgeye götürdüler. Ama Arakanlıların bize söylediği şey "Sizin renginiz farklı o yüzden gündüz bir dakika bile hayatta kalamazsınız. Budist askerleri sizi gördüğü iLk anda kafanıza sıkarlar ve öldürürler" oldu. "