28 Şubat'ta bu kadar bayağısı yapıldı mı?

Balçiçek İlter'e konuk olan Ahmet Tulgar hükümeti destekleyen medyayı itibarsızlaştırma ve karalama yayınları nedeniyle yerden yere vurdu...

GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan gazeteci-yazarı Ahmet Tulgar hükümeti destekleyen medyayı topa tuttu.

Muhafazakar ve hükümet destekleyen gazetelerin itibarsızlaştırma ve karalama kampanyaları düzenlediğini vurgulayan Tulgar "28 Şubat'ta bu kadar bayağısı yapıldı mı?" diye sordu.

İBRETLE İZLİYORUM TANSU ÇİLLER 28 ŞUBAT MAĞDURU YAPILIYOR

"İbretle izliyorum 28 Şubat tartışmalarını. Şaşkınlıkla izliyorum. 'Türedi demokrat' diyorum ben bunlara... Tanımasak bu insanları, o dönem ne yaptıklarını bilmesek inanacağız. Türkiye'de sahiden demokratik anti militer bir süreç var diyeceğiz. Yok ama iki yüzlülük var... Kiminin makyajı akar kimini riyası... Medyada da siyasette de bunun çok bariz örnekleri var. Tansu Çiller ve islami kesimden bazı insanlar 28 Şubat mağduru yapılıyor... Ama bu insanlar o dönemde öyle ya da böyle sessiz kalmışlar..."

MEDYA 28 ŞUBAT'TAKİ UYGULAMALARI BUGÜN KÜRTLERE YAPIYOR

"Medyanın ve siyasi otorite ve egemenler adına manüplasyon yapması çok utanç verici. Ama herkes sadece kendi uğradığı haksızlığı görüyor. Medyanın bir dönem aldığı için bir tavır değil bu. Medya güçle ilişkisi ölçüsünde bozuluyor. Bugün yapılanların 28 Şubat'ta yapılanlardan ne farkı var? Bugün de Kürtlere aydınlara yönelik her türlü manüplasyon ve karalama yapılıyor. Bir profesör (Büşra Ersanlı) resmi bir partinin milletvekilleri olan bir partinin siyaset akademizinde  ders verdiği için tutuklanıyor ve gazeteler 30 yıl önce yaşananları manşete çekip, bir akrabasını 'Musevi' diyerek açıkça hedef gösterdiler. Çok yaygın bir itibarsızlaştırma kampanyası yaptılar. 28 Şubat'ta bu kadar bayağısı yapıldı mı? Teknoloji de gelişti o da kullanılıyor. Seçimler öncesinde MHP'ye yapılan kaset şantajı örneğin. 28 Şubat'ta bu kadar bayağısı yapıldı mı? Soner Yalçın ve odatv için hep itibarsızlaştırma karalama yapıyor deniyor. İtibarsızlaştırma hep oldu hep oluyor Türkiye'de..."