28 Şubat'ın aktörleri kimlerdi? Fadime nerede?

Hürriyet'in gizemli yazarı Ahmet Arsan, 28 Şubat'ı aktörleriyle değerlendirdi. Ama ilginç olan şuydu...

GAZETEC,LER.COM
Hürriyet'in Ahmet Arsan adlı gizemli yazarı, 28 Şubat'ı aktörleriyle yazmış. Medya ve siyaset dünyasının bazı isimlerini post modern darbeye karşı tavırlarıyla değerlendirmiş. Arsan, 28 Şubat'ta direnişin sembol ismi olarak Ahmet Hakan'ı göstermiş.
İddianın kendisi de tartışılır ama konumuz o değil. İlginç olan şu ki Ahmet Arsan müstear ismiyle yazan yazar zaten Ahmet Hakan'ın kendisi. Haliyle Hakan bugün kendine de bir mavi boncuk takmış

"... Aktörleriyle 28 Şubat"

KARADAYI: Dönemin genelkurmay başkanıydı. Milli Güvenlik Kurulu'nda Başbakan Erbakan'ı terletmesiyle meşhurdu. Şimdi telefonları dinleniyor ve internete düşüyor. Terleme sırası onda.

ERBAKAN: Dönemin başbakanı... Partisi bölündü, küçük olanı ona kaldı. Bir ihtimal olarak bile yükselme umudu kalmadı.

ERDOĞAN: Dönemin mazlum belediye başkanı... 7 yıldır Başbakan... Artık gazete patronlarına "atın şu köşe yazarlarını..." diyebilecek kadar muktedir.

GÜLEN: Dönemin mazlumu... Hakkında konuşanlara mektup yazarak "Ben sizin bildiğiniz gibi değilim" derdi. Ama artık hakkında konuşanlar, "Başımıza bir iş gelmez umarız" demek zorunda kalıyorlar.

ALİ KALKANCI: Ergenekon'un maşası olarak Fatih'e sokulmuş... Bunu anladık. Fakat bir maşa, nasıl oldu da Fatih'te kısa sürede etrafına bir cemaat toplayabildi, işte bunu anlayamadık.

FADİME: Sırra kadem bastı. Söylenene göre estetik ameliyatla tanınmayacak hale gelip dünyanın uzak bir köşesinde yaşıyormuş... Ama yine de yakında Sultanbeyli'de ortaya çıkarsa şaşırmayız.

ÇEVİK BİR: En aktif asker oydu. Muhafazakar kesimler adını işittiklerinde titrerdi. Şimdi adı işitildiğinde muhafazakar kesimlerin dudaklarına muzaffer bir gülümseme yayılıyor.

ZAMAN: O dönem öyle korkak, öyle ürkek, öyle idareci bir yayın çizgisi izlerdi ki, şimdiki ataklığına bakıp, "Madem bu potansiyelin vardı, neden 28 Şubat'ta kafayı çıkarmadın kardeşlik" diyesiniz geliyor.

ALTAN AİLESİ: "Cami ile kışla arasına sıkışıp kalmayız" diyorlardı. Şimdi tamamen kışlaya abanmayı tercih ediyorlar, camiyi de pek mesele etmiyorlar.

AHMET HAKAN: Kanal 7 ekranlarında 28 Şubat'a karşı direnişin sembol ismi haline gelmişti. 28 Şubat bitti ama onun direnişi bitmedi. Siperini değiştirdi ama direnişini değiştirmedi.

ERGUN BABAHAN: Eskiden Sabah gazetesinde ne dense yaparak 28 Şubat'a hizmet sunardı. Şimdi Star gazetesinde hükümete hizmet sunuyor.

DEMİREL: Askerle hükümet arasındaki ihtilafları, tarafsız gibi görünerek, askerden yana tavır koyarak çözerdi. Şimdi artık tarafsız gibi gözükmek gibi bir kaygısı kalmadı.

ŞEVKİ YILMAZ: Dönemin kaseti ortaya çıkan isimlerinin başında gelirdi. Şimdi o da AK Partili olmuş... Rize'ye de uğramazmış.

10. YIL MARŞI: 28 Şubat'ın marşı haline gelmişti. Çoktandır işitmiyoruz.

YEŞİL SERMAYE: O günlerde yeşil sermaye listelerine girdin mi yandıydın. Şimdilerde ise abat olma ihtimalin yüksek."

Ahmet Arsan - Hürriyet