250 bin basılan Ahmet Ümit romanı 'Elveda Güzel Vatanım' okurla buluştu
Ahmet Ümit’in aylardır beklenen, İttihat ve Terakki’nin 20 yılını mercek altına aldığı yeni romanı Elveda Güzel Vatanım 250 binlik ilk baskısıyla okurla buluşuyor.
Ahmet Ümit'in İttihat ve Terakki'nin 20 yılını ele aldığı yeni romanı Elveda Güzel Vatanım 250 bin adet baskısıyla okurla buluşuyor. Bu uğurda Balkanları karış karış gezen Ümit, romanda 1889'da kuruluşundan 1906'da orduyla buluşup büyük güce dönüşmesini ve 1926'da İzmir Suikasti'yle bitişine kadar İttihat ve Terakki'nin tarihini anlatıyor.
YAYINCILAR ZİRVESİ GİBİ KİTAP TANITIM KOKTEYLİ
Ahmet Ümit, yeni romanının çıkışı nedeniyle dünyanın dört bir tarafındaki yabancı yayıncı ve çevirmenlerini İstanbul'da bir araya getirdi. Dün, Beyoğlu Ponte restoran'da gerçekleşen buluşmaya Ahmet Ümit'in Yunanistan, Makedonya, Fransa, Lübnan ve pek çok başka ülkeden 30 kadar yayıncı ve çevirmeni katıldı.
Gecenin bir diğer ev sahibi de, Ahmet Ümit'i yurtdışında temsil eden Kalem Ajans'ın sahibi Nermin Mollaoğlu'ydu. Hep beraber, yeni roman Elveda Güzel Vatanım için hazırlanan video izlendi, pasta kesildi ve Boğaz manzarası eşliğinde sohbetler edildi. Geceye katılan bazı kadınların, romanın temasına uygun biçimde kırmızı elbiseler giydikleri dikkat çekti.
Ümit, bugün Pera Palas'taki basın toplantısında tanıtılacak kitabını Beyoğlu Mephisto'da saat 17.00'de düzenlenecek etkinlikte imzalayacak.
DEVLET Mİ KUTSALDIR, İNSAN MI?
Romanın kahramanı Şehsuvar Sami, yazar olmak isteyen genç bir Osmanlı. Zamanla bir İttihat ve Terakki fedaisine dönüşen Şehsuvar Sami, böylece partinin bütün tarihi olaylarının da içinde yer alacak, tarihe tanıklık edecektir.
Ahmet Ümit, anakahramanının bir yazar olmasını tercih ettiğini söylüyor: "Çünkü vicdanı olan bir insanla politik görevleri olan bir militanın çatışmasını yansıtmak istedim." Romanın ana meselesi de bu çatışmada yatıyor, "devlet mi kutsaldır, insan mı?"