17 Aralık'la AKP medyası bitirilmek isteniyor!

Star-24 Grubu'nun tepe ismi Mustafa Karaalioğlu, 17 Aralaık oparasyonu için çarpıcı bir medya iddiası ortaya attı. Operasyon yeni bir medya mı dizayn etmeyi hedefliyor?

GAZETECİLER.COM
Star gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu için kaleme aldığı yazıda operasyonun yan amaçlarınan birinin de hükümete yakın medyayı bitirmek olduğunu iddia etti.

OPERASYONLA YENİ BİR MEDYA DİZAYN ETMEK İSTİYORLAR

"Ergenekon’un, laikçilerin, cemaatin, marjinal solun medyası olsun ama yüzde 50’nin olmasın, öyle mi?" sorusuyla söze başlayan Karaalioğlu hükümete yakın medyanın hedef haline geldiğini kaydetti ve "Operasyonu Sabah-atv eksenine kaydırma çabası da tamamen bu yaklaşımın ürünüdür." diye yazdı.

İşte Karaalioğlu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

35 GÜNLÜK GAZETENİN SADECE 5-6′SI İKTİDARDAN YANA

Türkiye’de spor gazeteleri hariç ikisi İngilizce günlük 35 ulusal gazete yayınlanıyor. 35 gazetenin 5-6’sı hariç tamamı farklı bir öfkeyle, iktidara ve iktidarla birlikte bu ülkenin temel karakteri olan dindar, muhafazakar, demokrat ve Anadolulu çoğunluğuna karşı pozisyondadır. Ulusalcı-laikçi medya geleneği onyıllardır her darbeye destek vermiş; özellikle 28 Şubat gibi sadece dindarları hedef alan darbe ve darbe girişimlerinde olmazsa olmak bir rol alarak görev üstlenmiştir.

ERDOĞAN’A KÜFREDEN GAZETELERİN ORANI MEDYANIN YÜZDE 25′İ

Son birkaç yıl içinde kurulan ve tamamı Tayyip Erdoğan’a hakaret ve küfür pazarından pay almaktan başka hiçbir amacı olmayan gazeteler de aynı geleneğin ürünü kadrolar tarafından yayınlanmaktadır. Ki sayıları 10’a ulaşmıştır. Yani, hakkında “diktatör” kampanyası yapılan Erdoğan’ın devr-i iktidarında bizatihi Erdoğan’a küfür ve hakaret etmek için kurulan gazetelerin oranı bütün medyanın yüzde 25’ini aşmıştır.

....

OPERASYON NEDEN ATV-SABAH EKSENİNE KAYIYOR?

17 Aralık darbe girişiminden hükümete düşen pay kadar demokrat medyaya da pay vardır. Daha açık ifadeyle yüzde 50’nin sesini duyuracak ve herkesle birlikte onların da hukukunu koruyacak bir medyayı geriletme ve yok etme planı açıktır. Operasyonu Sabah-atv eksenine kaydırma çabası da tamamen bu yaklaşımın ürünüdür.

CEMAAT VE ERGENEKON MEDYASINDA ORTAK MANŞETLER

Her fırsatta demokrat, yenilikçi ve muhafazakar medyayı hedef alan saldırıların amacı da budur. İlan-reklam adaletsizliğinden başlayan geleneksel mücadele yöntemleriyle baş edemedikleri medyayı bir kez de bu yolla yok etmeyi deniyorlar. Hepsi birden… Hayat boyu birbirlerine karşı her türlü düşmanlığı gösteren kesimler şimdi aynı amaç uğruna el ele veriyor. Cemaat medyasıyla Ergenekon medyasının aynı manşetlerle çıktığı günler yaşıyoruz. Başka delile gerek var mı? 17 Aralık’tan açılan yoldan belki hükümet gider, belki Erdoğan zarar görür diye zaten az kalan meslek ahlakını darbeye sermaye yapan medyanın yayınları tarihe utanç vesikaları olarak kalacak, kimsenin şüphesi olmasın.

Ergenekon’un olsun, laikçi sermayenin olsun, cemaatin olsun, marjinal sol dahil her örgütün medyası olsun ama yüzde 50’nin olmasın.

MUSTAFA KARAALİOĞLU YAZILARI
İmamoğlu'nun diploması tartışması! Kemal Alemdaroğlu detayı Selvi yazdı Mansur Yavaş'ın arkasında kimler var Fatih Portakal 'kulağıma geleni aynen söylüyorum' deyip açıkladı Salih Tuna: Ne yapmalı Hilal Kaplan: Erdoğan, BM'de İsrail'i mahkum etti Melih Altınok: Affı kaldırın Cem Küçük'ten muhalif medyaya milyon dolarlık soru