12 gazeteden 47 yazar aynı konuyu yazar mı?

Hakkı Devrim isyan etti: 'Konu kıtlığına kıran girmiş gibi 47 köşe yazarının birden, Mısır olaylarını anlatmaya davranmasını yadırgamadım, diyemem.'

GAZETECİLER.COM - Radikal'in cihannüma yazarı Hakkı Devrim, köşesinden isyan etti. İsyanın sebebi Mısır'daki halk ayaklanması.

"Benim meşhur 12 gazetemde dün 47 köşe yazarı, evet Tunus ve Ürdün de dahil, ama asıl Kahire olaylarına odaklanmıştı." diyen Hakkı Devrim,  Listenin tepesinde  10 köşe yazısıyla Radikal’in yer aldığını açıkladı ve diğer gazetelerdeki yazı sayısını da verdi: Milliyet ve Yeni Şafak (7’şer), Haber Türk ve Star (4’er), Sabah, Zaman ve Taraf (3’er), Hürriyet ve Cumhuriyet (2’şer), Vatan ile Akşam da (birer) köşe yazısı.

"Böyle zamanlarda benim gibi «harcıâlem» yazarların biraz geride durarak, konunun açıklanması görevini, uzman nitelikli yazar arkadaşlarımıza bırakmalarının isabetli ve münasip bir davranış olacağı düşüncesindeyim." diyen Devrim, kendi yöneticilik yıllarına ilişkin bir anısını anlattı:

"Herkesi, ama bütün okurlarımızı birden ilgilendirecek, Türkiye'yi veya dünyayı ayağa kaldıracak bir konu, bir hadise veya mesele olduğunda fıkra muharrirlerini (yani köşekadılarını) odalarında ziyaret etmeye özen gösterirdim.
O günlerin köşekadıları da çoğunlukla anamız babamız yaşında insanlardı. Sayıları üçü dördü geçmezdi pek, nerede bugünün bolluğu; onar onar sayılıyoruz maşallah.
Ziyaretten maksadım hepsinin aynı konuya eğilmesini önleyebilmekti aslında. Köşeden köşeye okur birbirinden farklı konularla karşılaşmalı, o zamanki adıyla fıkraların da çeşidi olmalı, değil mi?
Şimdi buna pek dikkat edilmiyor. Ee yönetici her odada 15 dakika oyalansa, bütün yazarları ziyareti saatler sürer zaten. Sonra bütün köşekadıları da her gün gazeteye gelmiyorlar galiba. Adamı veya hanımı evinde arayıp, «Siz bugün ne yazmayı düşünüyorsunuz?» diye sual etmek, sahiden tuhaf kaçar. Ben yönetici olsaydım bu çok yazarlı gazetelerimizden birinde, bu meseleyi sanırım bir toplantıda, hatta yemekte filan açar ve şimdi size söyleyeceğimi,«Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla!» kabilinden orada söylerdim.