GÜNDEM

<font color='#FF0000'>FLAŞ! </font>Erdoğan davalarını geri çekti!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim sürecinde siyasetçi ve köşe yazarlarına açtığı davaları geri çektiğini açıkladı.

<font color='#FF0000'>FLAŞ! </font>Erdoğan davalarını geri çekti!

GAZETECİLER.COM - Seçim sonrasında AK Parti genel merkezinin balkonunda konuşan ve helalleşme çağrısında bulunan Başbkana Erdoğan, kendisi hakkında yazdığı yazılar yüzünden gazetecilere açtığı davaların hepsini geri çekti. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, TVNET televizyonunda katıldığı canlı yayında, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. 

"Sayın Başbakan'ın helalleşme lafının sözde kalmaması için bir adım daha belki atılması gerekiyordu. Dün onu Sayın Başbakanımızla da uzun boylu müzakere ettik ve Sayın Başbakanımız bir karara vardı. Sayın Başbakanımız, propaganda döneminde, seçim kampanyaları döneminde diğer siyasi parti liderlerinin kendisine yönelik kişilik haklarına saldırı anlamına gelebilecek sözlerinden dolayı davalar açtı, Sayın Kılıçdaroğlu'na, Sayın Bahçeli'ye, sayın Namık kemal Zeybek'e davalar açtı. Sayın Başbakanımız, balkon konuşmasındaki helalleşmenin hayata geçirilmiş somut bir yansıması olarak, bu davalarını geri çekti. Sayın Başbakanımız şikayetini geri alıyor, davasından sarfınazar ediyor. Onlara açtığı tazmanit davalarını ya da diğer türlü davaları geri çekiyor.''

Hüseyin Çelik, ''Bir de gazetecilere açılan davalar var. Ahmet Altan vesaire...'' denilmesi üzerine de, ''Sayın Başbakan, o davalardan da sarfınazar ediyor'' yanıtını verdi.


"HAKKIMIZI HELAL EDİYORUM"

Başbakan Erdoğan 12 Haziran gecesi yaptığı konuşmada AK Parti genel merkezi önünde toplanan partililere şöyle seslenmişti:

Biz beraberiz, kardeşiz. Bunu unutmayın. Bugün hesaplaşma değil, helalleşme günüdür. Kampanya sürecinde istemeden kalbini kırdığımız, üzdüğümüz kardeşlerimiz varsa, başta şahsım ve tüm arkadaşlarım adına helallik diliyorum. Kampanya sürecinde yaşanların söylenenlerin yanlış anlamaların, incitici kelamın meydanlarda kalmasını diliyorum. İstemeden incittiğimiz siyasiler varsa onlardan da helallik diliyorum.

Ben aziz milletime, tüm siyasi partilere, hakkımı, hakkımızı helal ediyoruz.

ÖZKÖK'TEN HELALLİK GELMİŞTİ

Hürriyet yazarı Özkök, Balkon konuşmasını yorumlarken köşesinde Erdoğan'a helal olsun diye yazmış ve şöyle devam etmişti:

"Başbakan Tayyip Erdoğan’ı canı gönülden kutluyorum. Türk siyasi tarihinde eşi neredeyse hiç görülmemiş bir zafere imza attı. Gerçek bir siyasi lider olduğunu bir kere daha kanıtladı.

Balkon konuşmasında “helalleşmekten” söz etti. Eğer “Helalleşelim” dediği milyonlarca insan arasında ben de varsam, açık açık söylüyorum.

“Helal olsun.” Hem başarınızdan dolayı helal olsun. Hem de seçim kampanyasında size kızdığım şeylerden dolayı, hakkım helal olsun.

Gönlümdeki sayfa beyazdır. Tek beklentim, biz de kırıcı şeyler yaptıysak, onun da “Helal olsun” diyebilmesi."

NURAY MERT'TEN HELALLİK YORUMU

Erdoğan'ın başlattığı 'namert' polemiğinin tarafı olan Nuray Mert canlı yayında Başbakan'ın çağrısına cevap vermişti.

Programın moderatörü Sedat Ergin, Nuray Mert'e Başbakan'ın "kırdıklarım, üzdüklerim varsa özür dilerim" dediğini hatırlattı ve 'helalleşme' çağrısını sordu.

Sedat Ergin'in Başbakan'ın kırdıklarından biri olarak nasıl bir cevap vereceksin bu helalleşme çağrısına? sorusuna Nuray Mert şöyle yanıt vermişti:

Ben öbür dünyaya kul hakkıyla gitmek istemem. Ama ismimle yapılmış bir hakaret varsa ismimle yapılmış bir özür beklerim. Ben bunu talep etmiyorum ama benim kırgınlığımın gidelimesinin karşılığı ismimle hakaret edildiği gibi ismimle özür dilenmesidir. O helalleşme meselesi ulvi bir mesele... Bunun dışında varsa bir hakkımı helal ederim tabi ki...



Ayrıntılar gelecek...

ÇOK OKUNANLAR